Here we go again
Met mijn laptop op schoot en mijn ooit gestolen beker van de Starbucks naast mij op de leuning, ga ik dan maar weer een poging wagen. Lang geleden had ik een super populaire blog, maar toen was social media ook nog niet echt een ding en was bloggen wat nu Snapchat en Instagram zijn (denk ik?). Maar dat is niet meer de bedoeling van mijn blog, die tijd hebben we ondertussen wel gehad. We zijn nu 14 jaar verder en zijn mijn interesses ook niet meer hetzelfde (duh). Dus dit keer gaan we het anders aanpakken.
(Ik heb destijds de beker meegenomen omdat ik ruim een uur moest wachten op mijn belachelijk dure en uiteindelijk niet eens lekkere koffie. Ook is de verjaringstermijn van 12 jaar van toepassing want dit heb ik zo’n 14 jaar geleden gedaan. Nu hopen dat Google de waarheid sprak en ik straks geen gezeik krijg haha.)
Lekker eten
Zoals de mensen die mij “in het echt” kennen of die wat hebben meegekregen van mijn social media, weten dat ik echt gek ben op lekker eten. En hier ben ik waarschijnlijk een rare in, maar mij maak je niet echt blij met een patatje (tenzij er een lading rendang bovenop gekwakt is) of een pizza (tenzij knapperig en met burrata). Ik word daarentegen dolgelukkig van een goedgevulde salade, een smaakvolle kom ramen, een goede roti masala of bijvoorbeeld een club sandwich van desembrood met kipdijfilet en avocado. En sushi, altijd sushi. Maar dat is iets wat ik nog niet helemaal onder de knie heb zoals ik het zou willen, maar goed, het is ook niet voor niets dat in chefs in Japan hier soms wel 20 jaar voor in de leer zijn.
Recepten voor iedereen
Het plan is dan ook om recepten, weekmenu’s en dergelijke te delen op mijn website/blog. Dus wie weet inspireer ik je eigen kookkunsten, kan je besparen op je boodschappen of weet je straks door mijn weekmenu wat je wil bestellen bij je plaatselijke Chinees (zodat je niet weer met je partner in discussie moet als jullie allebei niet weten wat jullie willen eten).
Het zullen ook zeker niet allemaal dure recepten zijn want ik ben dol op budgetteren – zo ook op mijn boodschappen. Ik vind het een kunst om van zo min mogelijk, toch een heerlijke én gezonde maaltijd op tafel te zetten. Natuurlijk is het niet allemaal goedkoop, want laten we eerlijk zijn, een mooi stuk rundvlees voor een heerlijk stoofpotje is gewoon niet goedkoper te krijgen.
Persoonlijke noot
Aangezien ik dit niet maak omdat ik een influencer of content creator wil worden/zijn, zal ik ook nog genoeg persoonlijke tintjes toevoegen en kan het zomaar een heel stuk ongeregeld zijn. Want ja, zo ben ik. Dus wellicht zie je 10 dagen niets en dan weer 3 berichten op één dag. Ik doe het niet voor de likes maar omdat ikzelf het gewoon leuk vind om te doen.
Enfin, je zal het zelf wel allemaal voorbij zien komen!
Eén reactie
Sam
Super leuk om dit te lezen, ga zo door 😀